image image image

Tiha lukaU sklopu projekta izgradnje sekundarnog odvodnog sustava Općine Neum u tijeku su građevinski radovi na kolektorskoj mreži i crpnoj stanici „BAD“ u naselju Tiha Luka.

Projekt provodi Općina Neum u partnerstvu sa JP Mareco d.o.o., a za izgradnju je odobreno i sufinanciranje kroz Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Opširnije...

Ćiro - bikeUskotračna pruga u regiji Hercegovina/Dubrovnik sagrađena je početkom 20-og stoljeća i spajala je Mostar s Dubrovnikom i Konavlima u Hrvatskoj. Danas je zahvaljujući projektu „Bicikliranjem kroz povijest - Revitalizacija stare uskotračne pruge Ćiro“, koji je financiran sredstvima Europske unije, pruga pretvorena u biciklističku stazu čime je stvoren novi turistički proizvod. Nakon završetka projekta jasno je da se mora raditi i još dosta uložiti kako bi se iskoristio turistički potencijal koji Ćirina biciklistička staza pruža.

Opširnije...

Projekt IRENEU sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. odobren je projekt „IRENE- Interregional Renewable & Energy efficiency network„ čija provedba traje 30 mjeseci, točnije od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine.

Glavni cilj projekta IRENE je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u CBA za poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru".

Opširnije...

Male maškare razveselile NeumljaneMaškaranom povorkom mališana iz Dječjeg vrtića Neum, jučer je u Neumu obilježen završni dan ovogodišnjih poklada.

Šareni kostimi i maske, koje su danima ranije brižno i zajedno izrađivale mame, djeca i odgojiteljice, na kratko su obojili jučerašnji kišni dan. Male sove, koke i suncokreti u veseloj povorci prošetali su ulicama Neuma sve do obale.

Opširnije...

Dana 09.02.2018. godine održana je deveta redovna sjednica Općinskog vijeća Neum i na sjednici je usvojilo:

1. Izvod iz zapisnika sa VIII redovne sjednice Općinskog vijeća Neum
2. Odluka o usvajanju Zoning plana gospodarske zone Dubrava u općini Neum
3. Odluka o provođenju Zoning plana gospodarske zone Dubrava za razdoblje od 2016. do 2026. godine
4. Odluka o usvajanju izmjena i dopuna dijela Regulacijskog plana Centar I u Neumu
5. Odluka o provođenju izmjena i dopuna dijela Regulacijskog plana Centar I u Neumu
6. Odluka o davanju suglanosti na osnivanje prava građenja na nekretnini u vlasništvu Općine Neum u korist JP "Komunalno Neum" d.o.o. Neum
7. Zaključak o traženju priključka na magistralnu cestu M17.3

PREDSJEDNIK OV NEUM
Vinko Sentić

Bosna i HercegovinaOpćina Neum
Federacija Bosne i Hercegovine
Hercegovačko-neretvanska županija/kanton
OPĆINSKO VIJEĆE NEUM
Predsjednik
Broj: 01-02-175/18
Neum, 31.01.2018. godine

Na temelju članka 18. Poslovnika Općinskoga vijeća Neum („Narodni list- službeno glasilo općine Neum“ broj:1/09) sazivam IX. redovnu sjednicu Općinskoga vijeća Neum za dan 09.02.2018. godine (petak) u dvorani „Grand hotela Neum“  u Neumu s  početkom u 08.30  sati.

Opširnije...

Više članaka ...

  1. ODLUKA o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za usluge tekućeg održavanja motornih vozila Općine Neum u 2018. godini
  2. Javna rasprava o Planu upravljanja okolišem i društvenim pitanjima specifičan za lokaciju, uključujući monitoring nultog stanja za dionicu Neum – Stolac
  3. ODLUKA o izboru najpovoljnijeg ponuditeija za usluge subvencioniranja prijevoza đaka u 2018.godini

Stranica 1 od 57

viadinarica-bluetrail

Tko je Online

Imamo 13 gostiju i nema članova online

Statistika

Danas58
Jučer86
Tjedan315
Mjesec1861
Ukupno130617