+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Načelnik Dragan Jurković nazočio obilježavanju 30. godišnjice osnutka Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović”

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i misom za sve poginule pripadnike danas je u Ljubuškom obilježena 30. godišnjica osnutka Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović”, postrojbe kroz koju je tijekom Domovinskoga rata prošlo gotovo 700 pripadnika, a gotovo da nema bojišnice na kojoj nisu iskazali vojničku i ljudsku hrabrost.

 

Čast nam je i zadovoljstvo da je Postrojba za posebne namjene “Ludvig Pavlović” odabrala Ljubuški za mjesto obilježavanja svoje 30. godišnjice“, istaknuo je Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog koji je danas uz druge gradske i županijske čelnike položio svijeće na glavnom gradskom trgu za sve poginule pripadnike Postrojbe.

Uz brojne osobe iz političkog života, gradske i županijske čelnike te izaslanstvo HNS-a, obilježavanju obljetnice nazočio je i načelnik općine NeumDragan Jurković. 

Na glavnom ljubuškom trgu svijeće su položili i članovi Postrojbe Ludvig Pavlović”, udruge proistekle iz Domovinskog rata, te predstavnici Oružanih snaga BiH.

 

Prigodnu molitvu izmolio je humački gvardijan fra Dario Dodig, otpjevana je hrvatska himna, a postrojba je svečanim mimohodom kroz grad te kasnije misom za poginule i umrle pripadnike postrojbe u crkvi sv. Kate obilježila svojih 30 godina.

 

Skip to content