+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Svjetski dan čišćenja: Očišćen dio obale u Neumu u sklopu akcije Let´s Do It

Let’s Do It tim u BiH zajedno sa razvojnom agencijom Nera i Općinom Neum su u okviru aktivnosti “Svjetski dan čišćenja 2022”, organizirali akciju čišćenja obale u Neumu. Akcija je održana utorak, 20.09.2022. godine.

Osim u Neumu akcija čišćenja u sklopu obilježavanja Svjetskog dana čišćenja organizirana je još na 39 lokacija širom Bosne i Hercegovine.

Čišćenju su se priključili i učenici Osnovne škole Kardinala Stepinca i Srednje škole Neum. Četrdesetak volontera je podijeljeno u skupine koje su svaka sa svojim koordinatorom zauzeli jedan dio obale, od plaže hotela Zenit do plaže hotela Neum. Smeće su sortirali na način da su odvojili plastiku od mješovitog otpada, nakon čega je Komunalno poduzeće Neum to isto smeće odvezlo na odlagalištei reciklažu.

Svjetski dan čišćenja je globalni pokret koji se organizira od 2018. godine i okuplja volontere iz 191 države širom svijeta.

Cilj obilježavanja je potaknuti sve ljude na savjesno odlaganje otpada i utjecati na mijenjanje ekološke svijesti kod naših građana. Zajedno želimo učiniti Planetu ljepšim i zdravijim mjesto za život.

U foto galeriji ispod pogledajte naše vrijedne volontere:

Skip to content