+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Najava: Sjednica Mješovitog povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između RH i BiH o graničnim prijelazima u Neumu
U Neumu će se 13. travnja 2022. godine održati 21. sjednica Mješovitog povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između RH i BiH o graničnim prijelazima . 
Radi se o međuresornom povjerenstvu kojeg čine članovi različitih državnih tijela Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji u svojoj nadležnosti imaju nadzor nad prometom putnika i roba preko graničnih prijelaza, odnosno osiguranje infrastrukturnih uvjeta za siguran i brzi prelazak državne granice.
Cilj ove sjednice Mješovitog povjerenstva jest razmotriti sve zahtjeve jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave te unutar zakonskih mogućnosti iznaći mogućnosti kojima će se olakšati prelazak državne granice, posebice lokalnom stanovništvu koje svakodnevno prelazi državnu granicu.
Između ostalih, govorit će se i o prkategorizaciji malograničnog prijelaza Duži- Imotica čija je prekategorizacija u ljetnim mjesecima od velikog značaja za stanovnike općine Neum, kao i susjednih općina.
Sastanku će nazočiti i  Zoran Ničeno voditelj međuresorne skupine za Integrirano upravljanje granicom, te predsjednik Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima te Mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu. 
Skip to content