+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Advent u Neumu: bogat kulturno-zabavni program i gastro ponuda

Drugi dan Adventa u Neumu protekao je u ugodnom i radosnom ozračju, a sve to zahvaljujući djeci i mladima iz Osnovne škole Kardinala Stepinca Neum i Srednje škole Neum.

Oni su svoje božićne priredbe održali u 12 i 15 sati, te svojim igrokazima, recitacijama, pjesmom i plesom razveselili okupljno mnoštvo.

Božićnoj priredbi naših najmlađih nazočio je i načelnik Dragan Jurković koji se obratio nazočnima. Zahvalio je svima što su došli u velikom broju podržati ovu manifestaciju. Načelnik je iskoristio priliku i ovim putem poželio svima da u miru i veselju dočekaju Božić i Novu godinu.

Nastavak programa uslijedio je od 17 sati kada su do kasnih večernjih sati publiku zabavljade domaće glazbene skupine “Ad libitum”, “Sunce” i “Millenium”.

Advent u Neumu nije bogat samo kulturno-zabavnim programom, nego i gastronomskom ponudom u adventskim šatorima.

U pet adventskih šatora može pronaći sve vrste domaćih specijaliteta, od gulaša i graha, roštiljskih specijaliteta, razne vrste kobasica, palačinke, fritule, kolači i brojne slastice, domaći likeri, kuhana vina i topli napitci poput kave i čaja. U šatorima možete pronaći i brojne rukotvorine naših vrtićanaca, školaraca i vrijednih Neumljana koji su svoje proizvode izložili na ovom sajmu, a sav skupljeni prihod donirati će potrebitima iz naše općine.

Za zadnji dan Adventa očekuje nas kulturno- zabavni program od 15 sati gdje će nastupiti naša kulturno- umjetnička društva “Lindžo” i “Hutovo”, zatim Neumske mažoretkinje nakon kojih će Božićni koncert održati puhački orkestar “Trebižat” koji su naši dragi gosti na mnogim događajima.

Nakon programskog dijela slijedi zajedničko blagdansko veselje do samog zatvaranja.

Uživajmo u ovim zajedničkim trenutcima mira i veselja i u ovakvom duhu dočekajmo Božić.

Skip to content