+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
FOTO: U Neumu održan drugi po redu “Lignjolov kup”

U Neumu je ovog vikenda održan drugi po redu “Lignjolov kup” u dvije kategorije: lov s obale i lov s barke.

U petak 2. prosinca, u Neumu su se okupili svi sudionici koji sudjeluju na Kupu. Dan je bio rezerviran za “Family squid game” koji je uz obiteljski lov na lignje sadržavao i brojna iznenađenja za najmlađe sudionike. S Program prvog dana Kupa upotpunio je znanstvenik i istraživač Andrej Gajić. On je održao poučno i zanimljivo predavanje za najmlađe, ali i one starije, o svemu što naše more skriva. Nakon Andrejevog predavanja pripadnici GSS-a Ljubuški su mališane na interaktivan način upoznali sa svojim djelovanjem i aktivnostima.

U subotu, 3. prosinca uslijedio je Lignjolov kup u dvije kategorije, lov s obale i lov s barke. Uz najveće ulove, pratila se i pojedinačna težina svake lignje, pa su tako dodijeljene nagrade i za najmanju i najveću lignju u obje kategorije.

Najveću lignju s obale je ulovio Julijan Mrvalj, dok je najveću s barke ulovila domaća ekipa “Tate mate” a lignja je imala 801 gram.

Najmanju lignju s obale je ulovila Franka Dević, a najmanju s barke je ulovila ekipa “Brzi i žestoki“. Lignju od samo 26 grama ulovio je Antonio Krešić.

Prva tri mjesta u kategoriji lov s obale osvojili su:

  1. Julijan Mrvalj
  2. Mario Turić
  3. Marko Demo

A prva tri mjesta u lovu s barke osvojili su:

  1. Muzgavci
  2. Murganto
  3. Čagljevi

Domaća ekipa “Muzgavci” u čijem su sastavu Dražen Matić, Vedran Jogunica i kapetan Ante Džono ukupno su ulovili 2 kg i 620 g liganja.  Pobjednički pehar uručila im j epredsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Murganto koji su ukupno ulovili 2 kg 530 g, a treći, Čagljevi su imali ulov od 1 kg i 260 g.

Općina Neum i ove godine bila je pokrovitelj “Lignjolov kupa” u Neumu.

 

Skip to content