+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
FOTO | U Neumu postavljen prvi e-kontejner za električni i elektronski otpad

Temeljem javnom pozivu objavljenog dana 19. listopada 2022. godine putem web stranice www.zeos.ba na koji je Služba za stambeno komunalne poslove izgradnju i razvoj općine Neum aplicirala, naš grad dobio je prvi e-kontejner za električni i elektronski otpad.

ZEOS eko-sistem d.o.o. je u službi ovlaštenog operatera sistema za upravljanje e-otpadom financirao nabavku i postavljanje novih 56 kontejnera za male aparate u 35 općina Federacije Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je i Neum.

E-kontejner za električni i elektronski otpad smješten je u Ulici Ruđera Boškovića, u blizini nove crkve. U e-kontejner namijenjen je za odlaganje malih aparata, kompjutersku opremu, opremu za zabavu, igračke, te ostalu malu opremu.

Vrijednost investicije iznosi oko 200.000,00 KM, a ista će osigurati pružanje besplatne usluge odlaganja e-otpada za stanovništvo, čime će se smanjiti količina elektro otpada na deponijama i ista preusmjeriti u reciklažni sektor.

Iz Službe za stambeno komunalne poslove izgradnju i razvoj općine Neum mole sve građane da se pridržavaju navedenih uputa pri odlaganju e-otpada.

Skip to content