+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Održani tradicionalni Ivanjski krijesovi 2022

18. lipnja, u Hutovu su održani tradicionalni “Ivanjski Krijesovi 2022.” s kojima je obilježeno i preko 10 godina djelovanja HKUD Hutovo.

Mimohod društava je započeo u 19:30 sati od školskog igrališta do platoa župne crkve Krista Kralja gdje je nastupilo  devet društava iz svih krajeva BiH i RH.

Bogatstvo svojih krajeva u Hutovu su predstavili: HKUD “Slavonija” Jakšić, HKUD “Naši korijeni” Žepče, HKUD “Gromiljak” Kiseljak, KUD “Luzarica” Pridraga-Zadar, KUD “Hrvace” Sinj, KUD “Ošlje” Stupa, HKUD “Dubrave” Aladinići, Puhački orkestar Trebižat te domaćini HKUD “Hutovo”.

Na početku programa nazočnima se obratio načelnik općine Neum, Dragan Jurković koji je istaknuo da mu je drago da se ovakva manifestacija održava godinama u Hutovu.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Položeni su i vijenci te zapaljene svijeće kod Spomen obilježja svim žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata na Zavičajnoj kući Hutovo, te im je minutom šutnje odana počast.

Nakon himne Lijepa naša započeo je zabavno-kulturni program bogat pjesmom, plesom i raskošnim nošnjama hrvatskih krajeva.

Nakon nastupa predsjednik HKUD Hutovo, Luka Konjevod je dodijelilo 30-tak zahvalnica za nesebično pomaganje u radu društva i organiziranju Ivanjskih krijesova. Jedan od njih je i načelnik općine Neum Dragan Jurković.

 

Skip to content