+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ Mario Jurica boravio u radnoj posjeti općini Neum

U utorak 14.11.2023. godine u radnoj posjeti općini Neum je boravio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ Mario Jurica, koji se sastao s načelnikom općine Neum Draganom Jurkovićem.

Tom prigodom su posjetili pogon za preradu maslina, te razgovarali s voditeljem uljare Božom Mustapićem. Mustapić je ministra upoznao sa aktivnostima koje se provode u uljari i stanjem poljoprivrede na području općine Neum.

Ministar Jurica je izrazio zadovoljstvo viđenim, te pružio potporu u daljnjim aktivnostima koje se budu provodile na području općine Neum.

Načelnik Jurković je zahvalio ministru na posjeti, te naglasio da je općina Neum u svojim strateškim dokumentima poljoprivredu prepoznala kao potencijal koji treba unaprijediti u svim sektorima koji pruzaju prostora za razvoj. Također je ministra upoznao o projektima koji se implementiraju ili se planiraju kroz iduce razdoblje, a usko su vezani za ministarstvo.

Ministru je pozelio uspjesan rad u iducem razdoblju.

Zajednički su dogovorili kako ce u skorom vremenu održati i jedno predavanje vezano za maslinarstvo, te tako kroz edukaciju podizati svijest o novim trendovima u maslinarstvu, ali i poljoprivredi općenito.

Skip to content