+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Emil Balavac posjetio Općinu Neum

Domaćin sastanka u Neumu bio je općinski načelnik Dragan Jurković, koji je zahvalio ministru ne samo na posjeti nego i na spremnosti da se Općina Neum i na ovaj način uključi te da svoj doprinos rješavanju otvorenih pitanja, od značaja za resore turizma i zaštite okoliša. Tijekom sastanka ministar Balavac i načelnik Jurković dotakli su se više pitanja vezanih za suradnju u oblastima od interesa za obje strane, a posebno vezano za turizam, koji je razvojno opredjeljenje Općine Neum.

U tom smislu zaključeno je kako treba raditi na produljenju sezone, što se postiže podizanjem kvalitete turističkih proizvoda i usluga, diverzifikacijom turističkog proizvoda, te boljim i kvalitetnijim upravljanjem na razini destinacije, što je zajednička obaveza kako turističkog sektora tako i jedince lokalne samouprave.

Neum je destinacija koja ima vrlo kvalitetnu resursnu osnovu za daljnji razvoj održivog turizma. Stoga me posebno raduje činjenica da su napori općinske uprave u ovom trenutku usmjereni na projekte zaštite okoliša, koji su od iznimnog značaja ne samo za lokalno stanovništvo nego i za razvoj održivog turizma, rekao je ministar Balavac, koji je načelniku Jurkoviću uručio ugovor za sufinanciranje projekta postavljanja polu podzemnih kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada na nekoliko ključnih lokacija uz obalu, ali i za projekt sanacije šetnice duž Primorske ulice, te tradicionalnu manifestaciju „Neumsko ljeto“. Riječ je o tri projekta Općine Neum koji su zadovoljili kriterije iz raspisanog izravnog poziva za sufinanciranje iz sredstava tekućih transfera nižim razinama vlasti, a koji su planirani Izmjenama i dopunama proračuna HNŽ-a za 2023. godinu.

Skip to content