+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Načelnik Dragan Jurković na Gradini odao počast poginulim hrvatskim braniteljima

U srijedu, 13. srpnja, na Gradini, lokalitetu između Mostara, Čapljine i Stoca, obilježena je 29. obljetnica pogibije 24 branitelja HVO-a.

Toga 13. srpnja, prije 29 godina, život su izgubila 24 hrvatska branitelja iz općina i gradova sa juga Hercegovine. Jedan od poginulih branitelja bio je i Zdravko Jelić iz Neuma. On je poginuo na “Gubavici”, gdje se nalazi i spomen ploča uz koju su predstavnici Općine Neum, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem, zajedno s članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Neum položili cvijeće i svijeće i pomolili se za stradalog sugrađanina.

Svake godine na Gradini, obilježavajući ovu obljetnicu, okupljaju se obitelji poginulih branitelja, suborci i mnogobrojna izaslanstva, kako bi im odali počast.

Nakon služene Svete mise vijence i svijeće ispred križa na Gradini položila su izaslanstva HNS-a, izaslanstvo obitelji poginulih hrvatskih branitelja, gradonačelnici i načelnici te izaslanstvo Oružanih snaga BiH.

Imena poginulih na Gradini:

Goran Rebac, Vedran Đoković, Lenko Bule, Josip Bule, Zlatko Ivanković, Gojko Galić, Nikola Krmek, Krešo Bubalo, Dragan Miličević, Radoja Vidaković, Slavko Previšić, Ilija Krešić, Zoran Šuman, Franjo Bošković, Ivan Šimović, Vinko Babić, Zdravko Jelić, Ivan Čović, Miroslav Mandarić, Kruno Zlomislić, Slavko Kulaš, Božo Anić, Zdravko Sopta i Branko Grgić.

Počivali u miru!

Skip to content