+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Načelnik Dragan Jurković nazočio obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja grada Stoca

13. lipnja, prije 30 godina na blagdan Sv. Ante Padovanskog oslobođen je Stolac. Proslava 30. obljetnice oslobođenja grada Stoca održana je u sklopu manifestacije “Lipanjske zore”. Program obilježavanja započeo je u 9,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka svečanom sv. Misom za sve poginule hrvatske branitelje stolačkog kraja. Misu je predvodio stolački župnik don Ljubo Planinić.

Nakon sv. Mise i mimohoda kroz grad, kod središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na centru Stoca, održana je prigodna svečanost polaganja vijenaca i paljenja svijeća za sve poginule hrvatske branitelje.

Obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja grada Stoca nazočilo je izaslanstvo Općine Neum, predvođeno načelnikom Draganom Jurkovićem. On je položio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, kao dio izaslanstva HNS-a.

Vijence su položili; gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, te predstavnici hrvatske komponente vojske Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Stjepan Bošković u svom je govoru pozdravio sve okupljene prisjetivši se svih poginulih  branitelja, kako onih s područja Stoca ali i onih branitelja iz drugih krajeva, gradova i općina kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske koji su dali svoje živote za slobodu Stoca.

Gradonačelnik Bošković pozvao je okupljene na zajedništvo kakvo je narod imao prije 30 godina.

 

Skip to content