+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Načelnik Dragan Jurković nazočio svečanom obilježavanju Dana Grada Ljubuškog

Danas, 21. veljače u 11.00 sati, Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada Ljubuškog.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Ljubuškom nazočili su gosti i uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima i načelnik općine Neum Dragan Jurković i predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić, koji su u ime općine Neum čestitali gradonačelniku Vedranu Markotiću, te predsjedniku Gradskog vijeća, Tihomiru Kvesiću ovaj svečani dan.

Nakon intoniranja hrvatske himne, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je pozdravio nazočne, a potom je uslijedila videoprojekcija i obraćanje gradonačelnika Vedrana Markotića, koji je govorio o postignutom u prošloj godini.

– Jačanje gospodarstva u Ljubuškom naš je primarni cilj u idućem razdoblju. Osnovna misao vodilja u ovoj godini će nama svima u Gradskoj upravi biti kako privući investicije, kako pomoći našim gospodarstvenicima da prežive, kako smanjiti namete i pomoći im oko plaćanja kamate na kredite za proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja. Samo sinergijom gradonačelnika i Gradskog vijeća možemo ići brzim koracima naprijed – rekao je, između ostalog, Markotić.

Čestitke na radu u proteklim godinama nazočnim je uputio predsjednik HDZ BiH i HNS-a BiH Dragan Čović koji je između ostalog rekao kako gradska uprava Ljubuškog svojim aktivnostima pravi dimenzije i moderni prostor za život po mjeri europskog čovjeka.
– Sve ono što se uradilo u posljednje četiri godine može biti na ponos svih nas, a pogotovo onih koji žive u svom Ljubuškom. Sve što je učinjeno na prostoru ovog grada, daje mu jednu novu dimenziju i sadržaj. Općine i Gradovi zajedničkim radom kreiraju bolje uvijete za život na našim područjima i ne dozvolite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u planiranim vizijama, istaknuo je dr. Dragan Čović u svome obraćanju.

Pri kraju sjednice gradonačenik Vedran Markotić uručio je javna priznanja Grada Ljubuškog za 2020. godinu.

Nagradu Grada Ljubuškog za životno djelo dobio je posthumno dr. Mate Šalinović koji je svoj život posvetio brizi za zdravlje građana Ljubuškog. Godišnju nagradu Grada Ljubuškog dobili su tvrtka “Elektro-Milas” i Dom zdravlja Ljubuški ispred kojeg se nazočnima obratio ravnatelj dr. Ivan Landeka.

Skip to content