+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Načelnik Jurković sudjelovao na drugoj sjednici Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH u Kiseljaku

Druga sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH održana je 24. veljače u Kiseljaku.

Na ovom sastanku sudjelovao i načelnik općine Neum Dragan Jurković, kao čan predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH.

Predsjedništvo Saveza je ovom prilikom razmatralo brojna pitanja od značaja za jedinice lokalne samouprave kao što su prvenstveno aktivnosti na izradi novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.

Naime, Vlada FBiH je imenovala radnu skupinu za izradu metodologije pripadnosti javnih prihoda u FBiH koja će biti ugrađena u novi zakon, a u kojoj i Savez ima svog predstavnika.
Predsjedništvu su prezentirana izvješća sa sjednica skupštinskih povjerenstava Saveza na kojima su, između ostalog, razmatrani Nacrt Zakona o izmjeni Zakona o matičnim knjigama u FBiH, Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Članovi Predsjedništva su upoznati i sa zaključcima sa sastanka Mreže za javne financije Saveza, održanog 16. 2. 2022. godine u Sarajevu, kojem su nazočili predstavnici iz više od 50 lokalnih zajednica iz FBiH.

 

Skip to content