+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Načelnik općine Neum Dragan Jurković posjetio Općinu Odžak

Načelnik općine Neum, Dragan Jurković posjetio je danas, 31. ožujka Općinu Odžak, na krajnjem sjeveru Bosne i Hercegovine.

Susreo se s načelnicom općine Odžak, Nadom Ćulap, koja je bila domaćin ovog susreta.

Načelnici su razgovarali o stanju u njihovim općinama, kao i o projektima koje se planira realizirati u budućnosti.

Odžak je za razliku od Neuma karakterističan po industrijskoj proizvodnji, gdje se posebno ističe drvna industrija. Općina Odžak donijela je Strategiju razvoja koja je ključni strateško-planski dokument Općine Odžak koji treba poticati budući rast i razvoj zajednice. Strategija razvoja obuhvaća društvenu, ekonomsku, okolišnu kao i prostornu sferu. Strategijom razvoja definirana je dugoročna vizija Općine Odžak kao prometnog središta s razvijenim gospodarstvom i modernom infrastrukturom za kvalitetan život svih građana.  Gospođa Ćulap upoznala je načelnika Jurkovića i sa turističkim sadržajima koje Odžak nudi, istaknuvši lovni i ribolovni turizam kao jedan od glavnih grana turizma u ovoj općini.

Jurković je izrazio zadovoljstvo ostvarenom komunikacijom između ove dvije općine, te istaknuo kako se nada uspješnoj budućoj suradnji koja je na današnjem sastanku dogovorena, na obostrano zadovoljstvo. Upoznao je načelnicu Ćulap sa dosadašnjim aktivnostima i projektima na području općine Neum, razvoja lokalne zajednice, a posebno turizma kao okosnice i glavne gospodarske grane Neuma. Dodao je i važnost izgradnje cestovnog prometa i skorog otvaranja ceste Neum- Stolac, kao i Pelješkog mosta u susjednoj nam Republici Hrvatskoj.

Uz načelnika Jurkovića sastanku je nazočila i predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić koja se također zahvalila načelnici Ćulap na ugodnom prijemu, te su oboje istaknuli kako se nadaju da je ovo samo početak  suradnje i prijateljstva općina Neum i Odžak.

Načelnik Jurković je pozvao načelnicu Odžaka da posjeti Neum bude dragi gost naše općine.

 

Skip to content