+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
NAJAVA: Neumsko ljeto 2023

Raznovrsna kulturno-zabavna, tradicionalna i sportska događanja i ove godine očekuju sve Neumljane i naše cijenjene goste kroz lipanj, srpanj i kolovoz pa sve do početka rujna.

U organizacijskom odboru ponosni smo na svaki pojedinačni događaj, od onih koji imaju dugogodišnju tradiciju i široku prepoznatljivost, poput svjetski poznatog festivala animiranog filma NAFF-a, do novih ambicioznih projekata, poput trećeg po redu festivala podvodnog filma Neum Underwater Film Festival.

Okupljajući pod krovnu manifestaciju toliko vrijednih i kreativnih timova i pojedinca nastojimo doprinijeti bogatijoj i raznovrsnijoj turističkoj ponudi Neuma, gdje će svatko moći birati nešto po svom ukusu.

Svim ljubiteljima likovne umjetnosti preporučamo XXIV. umjetničku koloniju „Zvijezda mora“ koju od 7. do 9. srpnja organizira naša Župa Gospe od Zdravlja.

Svjesni smo činjenice da bez očuvanja naših običaja, jezika i kulture nema ni našeg opstanka. Stoga, ako ste ljubitelj tradicije, 22. lipnja morate biti u Hutovu, gdje vrijedni čuvari kulture i tradicije neumskog zaleđa organiziraju još jedne Ivanjske krijesove, dok 19. kolovoza u Neumu možete uživati u tradicionalnim pjesmama i plesovima na XV. večeri folklora „Oj kamenu rodni moj“.

Nismo zaboravili ni naše najmlađe pa smo 18. lipnja samo za njih planirali iznenađenje u vidu Dječjeg programa.

Za sve koji vole sportove i aktivnosti na otvorenom preporučamo niz sportskih događaja poput III. Turnira prijateljstva pod palicom HNK-a Neum, II. Neumsku desetku i akvatlon, Biciklijadu Ćirinom prugom kroz naše zaleđe te IV. malonogometni turnir 3×3. Posebno bismo izdvojili i II. Turnir mjesnih zajednica, koji je prošle godine privukao veliku pozornost kao i XIII. Memorijalni vaterpolo turnir „Ivica Bačić“.

Svi ljubitelji dobre glazbe 14. srpnja moći će uživati u koncertu „Klasika pod zvijezdama“ pod palicom g. Solde, koji je zaslužan i za još jednu glazbenu poslasticu, planiranu 2. rujna, XIV. po redu Smotru klapa Neum.

U suradnji s mladim ljudima iz Udruge za kulturni razvoj Općine Neum „Kron“ Općina Neum organizirat će i niz koncertnih gostovanja: 15. lipnja grupa Sinergija, 28. srpnja Indira Forza ex. Colonia i 11. kolovoza koncert Dino Dvornik Tribute Banda.

Tu je i sada već tradicionalni događaj Kazalište na otvorenom pa tako ove godine u Neumu gostuje Teatar Rugantino s predstavom „Uvijek će nam ostati ljubav“.

Ljubitelji dobre hrane i domaćih proizvoda mogu uživati u V. po redu Danima Mediterana, koji će se nakon prošlogodišnje stanke zbog katastrofalnih požara koji su pogodili naše zaleđe, održati 4., 5. i 6. kolovoza na samoj neumskoj obali.

Sve naše značajne događaje uvijek poprate i uljepšaju naše mažoretkinje pa se, nakon prošlogodišnjeg uspjeha, posebno veselimo drugoj Reviji mažoretkinja planiranoj 2. srpnja pod palicom Renate i Joze Rimca.

Svečano otvaranje Neumskog ljeta 2023. planirano je u svečanoj dvorani Grand Hotel Neuma 17. lipnja, s početkom u 20 sati, a program će voditi Antonela Vučić.

Organizacijski tim još jednom zahvaljuje svima koji su uključeni u organizaciju Neumskog ljeta, od službi, institucija i hotelijera pa do volontera i medija i sve poziva da ovo ljeto dođete i uživate u ljetu u Neumu.

Skip to content