+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
NAJAVA: Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“

Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“, jedna je od kulturnih manifestacija u sklopu “Neumskog ljeta 2022.”, a organizira se od 2008. godine, u mjesecu kolovozu, kada je srce glavne turističke sezone. Zbog pojave pandemije COVID-19 u cijelom svijetu, 2020. godine ova manifestacija nije održana.

Ove godine manifestacija će se održati 13. kolovoza, a program će započeti u 20.00 sati svečanim defileom svih izvođača rivom dr. Franje Tuđmana od hotela Sunce do hotela Zenit, gdje će se kao i prethodnih godina na plaži hotela Zenit održati nastupi kulturno-umjetničkih društava, s početkom u 20:30 h.

U ovih 14 godina kroz manifestaciju je prošlo ukupno 84 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, a neki su sudjelovali i više puta.

Ove godine nastupit će: neumske mažoretkinje, HKUD „Lindžo“ Neum, HKUD „Blaćani“ Biograci, KUD „Veleševec“ Veleševec, MPS „Vukšićki bećari“ Vukšić, HKD „Vrila“ Župa Mostarski Gradac, KUD „Krenica“ Gala kod Sinja, „Dream team prijatelji Ljubušku“ Ljubuški i Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ Martinska Ves.

Organizator ove manifestacije je HKUD „Lindžo Neum”, a glavni pokrovitelj je Općina Neum. Voditelj ovogodišnje večeri folklora je Branko Uvodić, a organizatori pozivaju sve ljubitelje folklora i tradicije da im se pridruže jer zabave zasigurno neće nedostajati.

Skip to content