+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Nastavak promocije Neuma kao turističke destinacije u BiH i posjeta JU Turističke organizacije Banja Luke Neumu

Jučer, 23.lipnja, je u hotelu Vapore u Neumu održana prezentacija turističke ponude Banja Luke. Riječ je uzvratnoj posjeti, i o dobroj dosadašnjoj suradnji i uzajamnoj promociji jedine destinacije na moru u Bosni i Hercegovini i promociji kontinentalne destinacije grada Banje Luke.

U tom zajedničkom cilju predstavnici JU Turističke organizacije Banja Luke posjetili su Neum, i zajedno sa predstavnicima hotela „Vapore“ organizirali promotivni medijski susret ovih dviju turističkih destinacija, na kojem su sudjelovali i Načelnik općine Neum Dragan Jurković, predsjednica OV Neum Daniela Matić, predsjednik TZ HNŽ Andrija Krešić, kao i direktorica TO Banja Luke Irena Radojević.

Načelnik općine Neum Dragana Jurković u svom je obraćanju istaknuo da je u toku kampanja prezentacije Neuma kao turističke destinacije.

“Nastavljamo sa ovim i dalje, a i posjetiti ćemo sve gradove u BiH i predstavljati Neum kao destinaciju. Očekujemo da će sezona biti dobra, a već su kapaciteti ispunjeni 40 do 50 posto. Najviše je domaćih turista, zatim iz Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije”, naglasio je Jurković.

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je da je ovo početak jedne dobre suradnje između Neuma i Banja Luke.
“Mi smo do sada imali suradnju sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, a nismo nikako sa konkretno Banja Lukom. Već smo obavili neke razgovore da vidimo šta nas to veže i zajednički djelujemo u pravcu promocije turizma, kako na prostoru naše županije, tako i Banjaluke”, pojasnio je Krešić.

Nazočnima se obratila i Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banja Luke, koja je istaknula da je plan da se započeta suradnja između Banjaluke i Neuma nastavi u još većem obliku, kao i g. Ivo Marušić, direktor hotela “Vapore” u Neumu, koji je ugostio novinare iz Banje Luke.

Iza službenog djela prezentacije turističke ponude Banja Luke, za sve predstavnike medija, organiziran je i obilazak svih atraktivnih lokacija i turističke ponude Neuma.

Skip to content