+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Neum 19. i 20. kolovoza domaćin Međunarodnog festivala podvodnog filma/ Neum Underwater Film Festival 2022

U sklopu manifestacije “Neumsko ljeto2022” u petak, 19. kolovoza, u 19.30 sati započinje Neum Underwater Film Festival 2022. koji će se održavati u hotelu “Zenit” u Neumu.

Prvu noć Neum Underwater Film Festivala biti će prikazano 27 filmova u službenoj konkurenciji, a ulaz na sve projekcije je slobodan.
“Zaključno s 15. kolovozom 2022. Organizacijski odbor zaprimio je enormno veći broj prijavljenih filmova u odnosu na prošlu godinu koja je bila odlična. Filmovi podvodnog svijeta pokazuju veliki interes i angažman amatera i profesionalaca sukladno interesima i temama koje obrađuju. Ovogodišnji žiri imao je težak posao i za konačnu nagradnu selekciju izabrali smo 26 filmova tj. 26 finalista iz cijelog svijeta”, kazao je osnivač i direktor Festivala Ivo Mikulić.

„Bio sam izuzetno iznenađen i dirnut izvanrednim kvalitetom i raznolikošću prijava iz cijelog svijeta – od umjetničkih slika do uzbudljivih kratkih dokumentarnih filmova koji naglašavaju probleme izumiranja svjetskih oceana i morskih vrsta“, kaže član žirija Juergen H. Gangoly, iskusni konsultant za komunikacije, podvodni fotograf, autor i ekolog iz Austrije.

Publiku Neum Underwater Film Festivala očekuju iznimne podvodne atrakcije na filmskome platnu u Neumu.
U subotu, 20. kolovoza, u 11 sati održat će se edukativno – ekološka radionica podvodnog snimanja i sigurnosti pod nazivom “Podvodni svijet” koju vode certificirani ronioci Mario Jerkić s timom, a Goran Stojkić, producent i snimatelj BONK produkcije prezentirati će svoja iskustva na temu „Svijetlost u podvodnom snimanju“ .
Drugi Neum Underwater Film Festival proglasiti će pobjednike za najbolji film festivalanajbolji BH podvodni film, najbolji eko film, najbolju glazbu i najbolju kameru, priopćili su organizatori.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Neum, a Festival se održava u organizaciji Udruge “Standard”.
Svikoji vole more, rijeke, bazene, a pritom uživaju u podvodnom filmu i muzici su više nego dobrodošli.

Skip to content