+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Održana prva smotra mažoretkinja u Neumu pod nazivom “Neumske mažoretkinje i gosti”

Neum je 26. lipnja bio domaćin Prve smotre mžoretkinja u Neumu, pod nazivom “Neumske mažoretkinje i gosti”.  Ova smotra mažoretkinja u Neumu odvija se u sklopu manifestacije “Neumsko ljeto 2022.”, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Smotra je započela svečanim defileom u 19:30 sati na glavnoj neumskoj šetnici čime su mažoretkinje pokazale svoju eleganciju i gracioznost, a neumski gosti su ih nagradili gromoglasnim pljeskom.

Uz neumske mažoretkinje, sudjelovali su još i timovi iz LivnaLjubuškogNovog TravnikaDubrovnikaZadra i Trilja

Nakon svečanog defilea uslijedio je prigodni program na sportskom terenu hotela Zenit, koji je vodila Renata Rimac, voditeljica plesnog kluba “Paganini” pod kojim djeluju neumske, ljubuške i livanjske mažoretkinje.

Prvu smotru u Neumu, službeno je otvorila predsjednica O. V. Neum, Daniela Matić koja je zahvalila Neumskim mažoretkinjama na njihovom djelovanju do sada i na organizaciji ove Prve smotre mažoretkinja. Matić je naglasila kako su upravo one najljepši ukras našeg Neuma. Pozdravila je i sve gošće iz drugih timova te im zahvalila na dolasku, kao i sve neumljane i neumljanke koji su došli podržati ove cure.

Voditeljica je udjelila zahvalnicu Općini Neum za izuzetan doprinos u dosadašnjem radu i kao glavnom sponzoru smotre, ravnateljici OŠ Kardinala Stepinca Neum Zorici Sentić, Marini Grbešić te Blanki Matić, neumskoj mažoretkinji, koja je zaslužna za ideju nastanka neumskih mažoretkinja.

Mažoretkinje su oduševile neumsku publiku veselim i marljivo uvježbanim pokretima. Pokazale su svoje vještine u tehniciranju mažoret štapom, ali poslale i poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću, međusobnom druženju i suradnji. Svi timovi najljepši su ukrasi i promotori svojih gradova.

Skip to content