+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Općina Neum i ove godine uz Neumsku desetku i akvatlon

U subotu 8. lipnja 2024. godine, veliki broj natjecatelja sudjelovao je na Seniorskom državnom prvenstvu BiH u akvatlonu, ali i na međunarodnim natjecanjima – utrke Neumske desetke i akvatlon. Večer prije održala se dječja utrka gdje je sudjelovao veliki broj djece iz Neuma.

Organizator natjecanja bio je neumski Triatlon klub Sidro kao i prethodne dvije godine, a događaj je kao i prethodnih godina podržala Općina Neum, kao dio manifestacije Neumsko ljeto 2024.

Sportski dan u Neumu imao je bogat program – održalo se čak pet natjecanja za koje su zasebno dodijeljivane nagrade i priznanja.

Prvi događaj bio je Seniorsko državno prvenstvo u akvatlonu koji je ujedno bio i međunarodno akvatlon natjecanje. Licencirani natjecatelji borili su se za državne titule i skupljali bodove u Triatlon ligi BIH, a ukupni pobjednici su nagrađeni peharima i novčanim nagradama organizatora.

Plivačka dionica duljine 1 km plivala se uz obalnu liniju.   Tranzicija za natjecatelje je prikladno uređena na samoj plaži gdje se ujedno nalazio start i cilj trkačke dionice od 5 km. Na zahtjevnoj su stazi nastupili brojni članovi triatlon klubova BIH i gosti iz susjednih zemalja: profesionalni sportaši, triatlonci, ironmen, ultramaratonci, ali i sportski entuzijasti i rekreativci.

Skip to content