+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Općina Neum partner u razvoju turističkog modela Mostar Hub and Spokes

Projekt USAID-a Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) najavilo je partnerstvo USAID Turizma, Grada Mostara i Turističke zajednice HNŽ-a za razvoj i pokretanje modela Mostar Hub and Spokes u hercegovačkoj regiji.

Ovaj inovativni model ima za cilj povećanje broja posjetitelja, potrošnje i dužine boravka u Gradu Mostaru i njegovim okolnim općinama/gradovima koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini kroz kreiranje atraktivnog vizualnog sadržaja, koji će Turistička zajednica HNŽ, lokalne turističke zajednice i lokalni partneri moći objavljivati i reklamirati putem svojih digitalnih i društvenih kanala te kroz suradnju s domaćim i međunarodnim turističkim agencijama i turoperatorima. Promotivne aktivnosti imaju za cilj nadopuniti napore koje sektor turizma već poduzima u regiji Hercegovine.

Projektnom lokacijom određeno je 11 općina s područja Hercegovine, a među njima našla se i općina Neum gdje je danas u Grand hotelu Neum predstavljen novi model neumskim turističkim djelatnicima i djelatnicima lokalne samouprave, koji su sudjelovali u kreiranju i predstavljanju lokalnih turističkih atrakcija. Tako su USAID-u  predstavljene i prezentirane prirodne, društvene, kulturno-povijesne, vjerske i gastronomske atrakcije našeg kraja.

Kroz slijedeće projektne aktivnosti USAID će izraditi model umrežavanja atraktivnih točaka Hercegovine koje će biti predstavljene turističkim touroperatorima te se očekuju dugoročni pozitivni rezultati općina koje su uključene u implementaciju ovog modela.

 

Skip to content