+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Općina Neum sudjelovala u nastavku Interreg Mediterranean Tourismed Plus projekta u Španjolskoj

Predstavnici Općine Neum boravili su u Španjolskoj 17. i 18. studenog, gdje su, u sklopu Interreg Mediterranean Tourismed Plus projekta. Ovaj projekt sufinancira Europski fond za regionalni razvoj. Neum je sudjelovao zajedno s partnerima iz Španjolske, Italije, Francuske i Crne Gore na organiziranim predavanjima na temu razvoja novih turističkih proizvoda, važnosti javno-privatnog partnerstva i strategija održivog turizma s naglaskom na iskustva implementacije ribarskog turizma.

Kroz radionice i učenjem iz primjera Španjolske posebno su se razmatrali postojeći modeli zakona o ribarstvu na području Valencie te poslovni modeli agroturizma i eko-turozma.

Intencija je Općine Neum, temeljem iskustva europskih partnera, implementacijom različitih poslovnih modela, raditi na udruživanju lokalnih poduzetnika, poljoprivrednika, ribara i turističkih djelatnika u osmišljavanju novih turističkih modela i proizvoda u cilju podizanja razine svijesti svih gospodarskih aktera i same raznovrsnosti i kvalitete usluga i turističke ponude.

 

Skip to content