+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Osnovna škola Kardinala Stepinca proslavila Dan škole

Danas, 20. svibnja, Osnovna škola Kardinala Stepinca slavi Dan škole. Proslavu su obilježili prigodnom priredbom u školskom dvorištu.

Na samom početku sve prisutne je pozdravila ravnateljica škole Zorica Sentić, koja je dala kratak osvrt na rad i postignuća škole, te se na poseban način zahvalila Općini Neum na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem naglasivši potporu i suradnju koju imaju sa Osnovnom školom.

U ime načelnika općine Neum, Dragana Jurkovića i Općine Neum kao osnivača, obratila predsjednica O.V. Daniela Matić. Predsjednica je nakon pozdravnog dijela istaknula nesebičnu podršku Općine Neum u radu Osnovne škole. Zahvalila je svim djelatnicima škole, a na poseban način se obratila učenicima rekavši im da budu ponosni na svoju školu i znanje koje iz nje nose, te da se uvijek u životu trude i uče, jer je znanje ono što im nikada nitko neće moći oduzeti.

Učenici su se kao i uvijek do sada svojski potrudili zabaviti sve nazočne, pa tako nije nedostajalo smjeha, pjesme, plesa i igrokaza. Zabljesnuli su kao prave zvijezde, svatko u svojoj ulozi.

Koliko talenata leži u ovoj školi pokazalo se na dodjelama nagrada učenicima koji su osvojili prva mjesta u školskim natjecanjima iz raznih oblasti, matematike, fizike, engleskog jezika, krasnoslova, povijesti…

Pohvalnice su uručene i učenicima devetih razreda koji su sve razrede prošli s odličnim uspjehom. Među njima posebno se istaknula učenica generacije 2021/2022 Kristina Matić. Oni će svoja priznanja i nagrade za odličan uspjeh dobiti na prijemu kod načelnika općine Neum.

Posljednjih dana su se u školi održavale Sportske igre, čije je finale odigrano jutros. Pobjednicima su simbolično podjeljenje medalje, kao priznanja za njihov sportski uspjeh.

Priredbu su otvorile i na samom kraju zaključile svojim veličanstvenim nastupima nezaobilazne Neumske mažoretkinje.

 

 

 

Skip to content