+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Predavanje na temu “Utjecaj mobitela na mentalno zdravlje djece” pod pokroviteljstvom Općine Neum

U organizaciji udruge Elpida 14. listopada 2021.godine u 18h u Grand Hotelu Neum održat će se predavanje na temu “Utjecaj mobitela na mentalno zdravlje djece” pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Problem s kojim se danas suočavaju kako roditelji ,tako i djeca, jest sve veća ovisnost djece o ekranima.
Rezultati su pokazali da je jedan sat dnevno ispred zaslona telefona, dovoljan da bi se djetetu moglo pogoršati psihičko zdravlje.
Konkretno, ove promjene se očituju padom znatiželje, samokontrole i emocionalne stabilnosti. Osim toga, ova djeca imaju više problema u komunikaciji s prijateljima.

Predavanja će održati mag. psihologije Ivana Galić Granić, fitness trenerica Ana Marija Penava , te prof.dr.sc. Ivana Sivrić koja održati predavanje “Influenceri i youtuberi – posao ili hobi u 21. stoljeću?“.

Načelnik Jurković je istaknuo kako će Općina Neum rado podržati ovaj i slične projekte koji su od koristi stanovnicima Neuma.
“Ovo je tema od goruće važnosti danas u vrijeme dgitalizacije i ekranizacije, te sam uvjeren kako će ovo predavanje biti zanimljivo i korisno za sve, a prvenstveno za našu djecu. Iz tog razloga Općina Neum je odlučila podržati ovaj projekt udruge Elpida”, dodao je načelnik Jurković.

„Svi ste dobrodošli u četrvtak ,14. listopada 2021.godine u 18h u Grand hotel Neum kako bismo barem malo osvijestili štetnost ekrana na psihu naše djece, te važnost tjelovježbe za njihovo zdravlje“ – poručuju organizatorice iz udruge Elpida.

Skip to content