+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Predstavnici Općine Neum posjetili Palermo u sklopu europskog projekta Tourismed Plus

Talijanski i strani partneri europskog projekta “Tourismed Plus” sastali su se u Trabiji na Siciliji 27. i 28. listopada, čiji je cilj aktivirati i unaprijediti ribolovni turizam na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. U sklopu projekta “Tourismed Plus”, kao službeni partneri projekta sudjelovali su i predstavnici Općine Neum, koji su prezentirali nove prijedloge unaprjeđenja i razvoja ribolovstva, ali su također i upoznali ostale partnere sa svim zaprekama i problemima koji su prisutni u praksi. Europski projekt nastao je s ciljem aktivacije i unapređivanja ribarskog i održivog turizma,a sam projekt omogućuje ribarima da ugoste turiste na ribarskim brodovima.

Napor kojemu su partneri Tourismed Plusa posvećeni je proučavanje različitih lokalnih propisa različitih zemalja uključenih u projekt Interreg kako bi se mogao razviti zakonski prijedlog koji može prevladati postojeće probleme. Europski projekt ima za cilj razviti zakonodavne modele prikladne za širenje ribarskog turizma kao uobičajene prakse.

Važno je naglasiti kako je projekt financiran od strane Interreg Mediterranean programa, a akcijom koordinira Fondazione del Porto di Valencia, a uključuju l’Aast di Termoli kao partnere, socijalno poduzeće sa sjedištem na Siciliji “Prism”, zadrugu Petra Patrimonia Corsica za Francusku te dvije općine, Neum (Bosna I Hercegovina) i Ulcinj (Crna Gora).

Skip to content