+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Predstavnici vlasti Općine Neum na proslavama Dana Općine Stolac i Dana Grada Metkovića

Na današnji blagdan Sv. Ilije susjedna Općina Stolac i susjedni nam Grad Metković slave svoga nebeskog zaštitnika, ali i Dan Općine Stolac i Dan Grada Metkovića.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stolac održanoj 19. srpnja, nazočio je načelnik općine Neum Dragan Jurković, koji je u ime općine Neum čestitao Dan Općine Stolac i Sv. Iliju zaštitnika načelniku općine Stolac Stjepanu Boškoviću.

Svečani prijem bio je u povijesnom ambijentu nekropole stećaka na Radimlji, što je uz prigodne glazbene točke dalo poseban ugođaj ovom događaju.

Općina Stolac je i ove godine dodijelila priznanja gospodarstvenicima i stanovnicima koji svojim uspjehom pridonose boljitku općine Stolac.

Svetoga Iliju za svoga zaštitnika izabrao je i Grad Metković od davnina, te se isti dan proslavlja i Dan Grada Metkovića.

Na poziv gradonačelnika  i predsjednika Gradskog vijeća Metkovića, predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić je u ime Općine Neum nazočila Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Metkovića i čestitala Dan Grada Metkovića i njihovog nebeskog zaštitnika gradonačelniku Daliboru Milanu i njegovim suradnicima.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja za doprinose na raznim područjima. Istaknuli bismo Nagradu za životno djelo Grada Metkovića dodijeljeno g. Peri Štrbi zbog značajnog doprinosa novinarske organizacije i ugledu profesije na području Grada Metkovića i zasluge za ratno izvještavanje tijekom Domovinskog rata.

G. Štrbe je priznati snimatelj, novinar, videonovinar i urednik koji je jedan dio svoga života proveo upravo u Neumu, te za sebe ponosno kaže kako on jednako pripada rodnom Topolom, Neumu i Metkoviću.

Neum i Metković su susjedni gradovi koji su oduvijek bili povezani na više razina, stoga je potrebno njegovati i dodatno osnažiti dobrosusjedske odnose.

 

Skip to content