+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Radni posjet izaslanstva Razvojne agencije Žepče Općini Neum

Jučer, 21.travnja,  u prostorijama Općine Neum održao se sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Općine Neum, O.V. Neum, Razvojne agencije NERA i Razvojne agencije Žepče.

Radni sastanak održan je s namjerom stvaranja uvjeta za suradnju u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem zajedničkih suradnji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, turizmu, zaštiti okoliša te razmjeni znanja i iskustava te implementaciji zajedničkih projekata. Tim povodom potpisan je i Memorandum o suradnji između Razvojne agencija Žepče koju zastupa direkotrica Branka Janko i Općine Neum na čelu sa načelnikom Draganom Jurkovićem  i  Razvojne agencije Nera koju zastupa direktorica Slađana Maslać.

Na sastanku je sudjelovala i predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić i savjetnik načelnika Milan Batinović koji su  dali snažnu podršku zajedničkom djelovanju.

Budući je razvoj  agro i ruralnog turizam prepoznat kao zajedničko polje interesa u budućoj projektnoj suradnji,  radna posjeta se nastavila u ruralnom djelu općine.

Razvojna agencija Žepče posjetila je novoizgrađenu Uljaru sa pogonom za preradu maslina kao primjer uspješno realiziranog projekta u poljoprivredi ,  kao i Agroturizam Matuško, kao primjer dobre prakse ruralnog i agroturizma.

Skip to content