+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Stolac svečano proslavio Dan grada i patron župe Sv. Iliju

Svečana proslava Dana grada Stoca upriličena je 19. srpnja na Radimlji. Svečanosti je nazočila predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić, koja je gradonačelniku Boškoviću čestitala u ime općine Neum.

Gradonačelnik Stjepan Bošković tom se prigodom osvrnuo na sve što je postignuto u zadnjih godinu dana, ali i planovima i projektima koje gradska administracija planira realizirati u budućnosti.

Istaknuo je velike projekte poput magistralnog puta Stolac-Neum koji je od iznimnog značaja kako za Stolac, tako i za Neum,  Dubravskog vodovoda, te skoru gradnju Športske dvorane u Stocu kao i usvajanje regulacijski plan “Vidovo polje 2” gdje se planiraju stambeno – poslovni kompleksi te uređenje tog dijela grada.

Gradonačelnik je istaknuo bitnu ulogu nevladinog sektora i nevladinih udruga, javnih ustanova koje funkcioniraju u gradu Stocu.

Prisutnima su se također obratili i predsjednik Vlade HNŽ- a, gospodin Nevenko Herceg, i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, ispred svih načelnika i gradonačelnika.

Uručena su priznanja Grada Stoca za izuzetan rad i doprinos razvoju kulture u gradu Stocu; Udruga Hercegovački plodovi Mediterana, Vitezovima Herceg Stjepan Kosače, te Miro Raguž kreativni direktor Smart Raguž – Barbarić design Mostar.

 

Skip to content