+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
U Neumu donesena Odluka o prekategorizaciji graničnog prijelaza Duži- Imotica

Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između RH i BiH o graničnim prijelazima održalo je sastanak u Neumu danas, 13. travnja, gdje je donijelo odluke kojima će se olakšati svakodnevni prelasci granice lokalnog stanovništva.

Radi se o međuresornom povjerenstvu kojeg čine članovi različitih državnih tijela dviju država koji u svojoj nadležnosti imaju nadzor nad prometom putnika i roba preko graničnih prijelaza, odnosno osiguranje infrastrukturnih uvjeta za siguran i brzi prelazak granice. Uz ostale članove, sastanku su nazočili predsjednik Međunarodnog povjerenstva za granice Božo Zovko (BiH), te Zoran Ničeno (RH), voditelj međuresorne skupine za Integrirano upravljanje granicom, te predsjednik Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima te Mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu.

Cilj povjerenstva jest razmotriti sve zahtjeve jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave te unutar zakonskih mogućnosti iznaći mogućnosti kojima će se olakšati prelazak državne granice, posebice lokalnom stanovništvu.

Općina Neum je zaprimila Odluku povjerenstva kojom se odobrava međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Duži- Imotica. Odluka će s primjenjivati od 15. travnja 2022. godine.

Radno vrijeme stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet je svakim danom 24,00 sata, u trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja sljedeće sjednice Mješovitog povjerenstva.

 

Skip to content