+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
U Općini Neum potpisan Ugovor o sufinanciranju izvođenja radova „Vodovodni sustav Gabela- Svitava- Neum“

Načelnik Dragan Jurković je danas u prostorijama Općine Neum održao radni sastanak s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donkom Jovićem, glavnom županijskom inspektoricom u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Lenkom Herceg i načelnikom općine Ravno Andrijom Šimunovićem.

Na ovom sastanku potpisan je i Ugovor o sufinanciranju izvođenja radova „Vodovodni sustav Gabela- Svitava- Neum“ između Općine Neum i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a u iznosu od 80.000,00 konvertibilnih maraka za realizaciju ovog projekta.

Razgovaralo se o brojnim projektima koji su planirani, kao i o problematici malih lokalnih zajednica kao što su Neum i Ravno. Ministar je pozvao obje općine da se angažiraju na izradama projekata i apliciraju na natječaje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministar Jović je istaknuo kako Neum i Ravno imaju potporu ovog ministarstva kao i Vlade HNŽ-a, te da će se iznešena problematika zasigurno riješiti zajedničkim naporima. Dodao je kako se iz godine u godinu osjeti napredak ovih općina te da je siguran u još bolju daljnju suradnju.

 

Skip to content