+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
U radnoj posjeti Općini Neum boravila federalna ministrica okoliša i turizma gđa. Nasiha Pozder

U petak je u radnoj posjeti Općini Neum boravila federalna ministrica okoliša i turizma gđa. Nasiha Pozder, gdje se sastala sa načelnikom Općine Neum g. Draganom Jurkovićem. Načelnik Jurković je ministrici kratko prezentirao stanje u turizmu, te koji su projekti i planovi za iduće razdoblje. Fokus je stavljen na zaštitu okoliša, koja je, kao dio javnih politika izuzetno bitna za svaku lokalnu zajednicu, a i usko povezana sa dugoročnom strategijom razvoja turizma. Poseban se naglasak stavio na konkretne probleme, poput zaštite poluotoka Klek, te sanacije lokalnog odlagališta otpada „Klepovica“, za čije rješavanje je ministrica dala svoju maksimalnu potporu.

Razgovaralo se o ideji postavljanja podzemnih kontejnera na nekoliko ključnih lokacija uz obalu, radi postizanja što većih ekoloških standarda kada je riječ o gospodarenju otpadom, kao i infrastrukturnih projekata poput širenja plažnih kapaciteta i produžetka šetnice, a sve u svrhu podizanja kvalitete života, kako domaćega stanovništva, tako i turista koji dolaze u Neum. Sve teme koje su otvorene biti će dio „Strategije razvoja Općine Neum 2023 – 2030.“, kao važnoga strateško planskog dokumenta, koji će pomoći realizaciji zadanih ciljeva i sveukupnog razvoja Općine Neum.

Ministrica Pozder je izrazila zadovoljstvo posjetom, i naglasila veliki potencijal koji Neum ima kao destinacija, te pohvalila planove da se Neum razvija u smjeru održivog turizma i brige o okolišu. Upoznala je načelnika o aktivnostima koje provodi ministarstvo, te pružila potporu svim projektima koji su u fazi realizacije ili se planiraju realizirati.

Skip to content