+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Uspješno održana Ćirina biciklijada Hutovo – Neum

U nedjelju, 2. lipnja, održana je Ćirina biciklijada, ruta Hutovo – Neum, koja je okupila preko 100 biciklista. Ovaj sportski i turistički događaj održan je pod pokroviteljstvom Općine Neum, a organizirala ga je udruga Herzegovina Bike,s ciljem promocije prirodnih ljepota Neuma i njegove okolice, uključujući kako zaleđe tako i predivnu morsku obalu.

Općina Neum prepoznala je ovaj događaj kao značajan promotivni alat koji pomaže u popularizaciji Neuma kao turističke destinacije te u očuvanju i valorizaciji kulturne i prirodne baštine Hercegovine. Herzegovina Bike i svi partneri ovog događaja pokazali su kako suradnja može rezultirati uspješnom manifestacijom koja privlači pažnju javnosti i promovira pozitivne vrijednosti.

Biciklisti su od Hutova do Neuma uživali u prekrasnim prizorima netaknute prirode i kulturne baštine Neuma do samog cilja, gdje su uz morsku obalu imali organiziran zajednički ručak i druženje. Bio je ovo događaj sportskog karaktera koji je privukao brojne sudionike iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima ćemo ipak izdvojiti naše domaće bicikliste iz Neuma kojih je bilo svih uzrasta. Posebnu čestitku zaslužili su oni najmlađi!

Osim Općine Neum, Ćirinu biciklijadu podržavaju i  tvrtke HT Eronet, Continental Tires, Turistička zajednica HNŽ, Škoda Apolo, agencija REDAH i Capriolo SC Mostar. Njihova potpora omogućila je uspješnu organizaciju ovog događaja i dodatno doprinijela promociji “Južne Hercegovine i uskotračne pruge Ćiro”.

 

Skip to content