+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Uspješno završen drugi Neum Underwater film festival

U sklopu manifestacije “Neumsko ljeto”, 19. i 20. kolovoza održan je Festival podvodnog filma Neum 2022., u hotelu “Zenit” u Neumu. I ove godine je Općina Neum jedna od glavnih pokrovitelja ovog festivala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prvoj večeri Festivala podvodnog filma u Neumu prikazano je 27 filmova u službenoj konkurenciji. Organizatori kažu kako je broj prjavljenih filmova u odnosu na prošlu godinu dosta veći, što automatski znači da je i odabir pobjednika bio teži.

Žiri su ove godine činili marketinški ekspert iz Austrije gosp. Jurgen Gangoly, fotograf s Woodstocka, Mike Frankel i domaći čovjek, predsjednik Ronilačkog kluba Neum, Ante Džono. Posao nije bio lagan, ali pobjednici su se iznjedrili.

Nakon vrlo preciznog razmatranja i ocjenjivanja, članovi žirija su posebnim glasovanjem proglasili ovogodišnjeg pobjednika.

Pobjednik drugog Festivala podvodnog filma u Neumu 2022. je film Tiger (shark) king, čiji je redatelj Clayton Conn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostali nagrađeni filmovi su:

Najbolji eko film – Waterunder water vision

Najbolja kamera – Reef reflection Cozumel, Blane Henderson USA

Najbolja glazba filma – Like a bride directed by Francesco Cabras, composed by Marco Graciosi Italy.

Drugi dan festivala, 20. kolovoza, održala se edukativno – ekološka radionica podvodnog snimanja i sigurnosti pod nazivom “Podvodni svijet” koju vode certificirani ronioci Mario Jerkić s timom, a Goran Stojkić, producent i snimatelj BONK produkcije prezentirao je svoja iskustva na temu “Svijetlost u podvodnom snimanju”.

Za dobru atmosferu nakon projekcija zaslužni su glazbenik Vinko Ćemeraš i glazbeni sastav Le Chicks.

Atmosferu na drugom Podvodnom film festivalu u Neumu pogledajte u galeriji ispod:

Skip to content