+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Završen Advent u Neumu 2021.

Advent u Neumu 2021. manifestacija je koja je trajala od 17. do 19. prosinca.

Kroz ova tri dana na Spomen obilježju kod križa posjetitelji su mogli uživati u bogatom kulturno- zabavnom programu, šarolikoj gastro ponudi domaćih specijaliteta, kuhanog vina i raznih slastica.

Blagdanski ugođaj nije izostao.

Nastupili su brojni neumski izvođači, glazbeni sastavi, solisti, kulturno-umjetnička društva, mažoretkinje. Svojim Božićnim koncertom počastili su nas i dragi gosti iz KUD-a “Trebižat”, dok je svakako zvijezda Adventa bio mlada regionalna zvijezda Vinko Ćemeraš i njegov bend Talvi Tuuli koji su zabavljali publiku prvu večer Adventa.

Božićne priredbe na Adventu su održale Osnovna škola Kardinala Stepinca i Srednja škola Neum, te Dječji vrtić Neum koji su kao i obično, oduševili sve prisutne.

Advent u Neumu otvorio je načelnik  općine Dragan Jurković svečanim paljenjem lampica na centralnom boru uz pomoć Djeda Božićnjaka neumskih mališana.

Načelnik Jurković je istaknuo zadovoljstvo ovom manifestacijom, te angažmanom svih građana kroz cijeli prosinac i brojne humanitarne akcije koje su održane. Iskoristio je ovu prigodu kako bi svim Neumljanima zaželio Sretan Božić i Novu 2022. godinu sa željom da ove blagdane dočekaju u obiteljskom miru i veselju.

Na zadnjem danu Adventa nastupila su kulturno- umjetnička društva “Lindžo” i “Hutovo”, mlada domaća glazbenica Mihaela Krešić, Neumske mažoretkinje i puhački orkestar KUD-a “Trebižat”.

Neum je ovaj vikend proveo u pravom blagdanskom ozračju i zajedništvu, što i jest bit Božića.

Prije samog kraja programskog dijela, u ime organizacijskog tima Adventa u Neumu 2021. obratila se  predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić.

Zahvalila je prvenstveno načelniku Općine Neum, Draganu Jurkoviću, koji je glavni pokrovitelj Adventa u Neumu i koji nesebično ima sluha za želje i potrebe svojih sugrađana.

Veliku zahvalu uputila je cijelom organizacijskom timu, svim sudionicima, Javnim poduzećima, volonterima, i na kraju najveću zahvalu uputila je svima onima koji su došli i  podržali ovaj Advent, te ga tako učinili posebnim i uspješnim.

Pogledajte atmosferu sa zadnjeg dana Adventa u Neumu 2021. :

 

 

Skip to content