+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Završen Foto natječaj Neumskog ljeta, dodjeljene nagrade pobjednicima

28. kolovoza, u sali FONTANA, u prostorijama hotela Zenit, održala se izložba 20 najboljih fotografija s Foto natječaja “Najljepša fotografija neumskog ljeta” i dodjela nagrada za prva tri osvojena mjesta, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Podsjetimo, Foto natječaj trajao je od 20. lipnja do 20. kolovoza, a prijaviti se mogao svatko tko je zabilježio neku fotografiju Neumskog ljeta 2021.

U uvodnom dijelu, načelnik općine Neum Dragan Jurković pozdravio je sve prisutne i rekao kako je pozitivno da dvije večeri za redom imamo dva događaja koji se po prvi put održavaju u Neumu, te da se nada kako će ih sljedeće godine biti i više. Zahvalio je svima koji su slali svoje fotografije, kao i samim organizatorima.

Predsjednica stručnog žirija i organizatorica foto natječaja Marija Matuško zahvalila se svim natjecateljima koji su kroz svoje fotografije dali najbolje od Neuma. Posebno se zahvalila glavnom pokrovitelju natječaja, općini Neum na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem, te generalom sponzoru nagrade za prvo mjesto HT Eronetu. Rekla je kako se nada da je ovo samo prvi foto natječaj koji će biti sastavni dio Neumskog ljeta.

Prvo mjesto na foto natječaju osvojila je fotografija “Moonlight” autora Imrana Hecimovića, a nagradu smartphone SAMSUNG Galaxy S 21 kojeg je osigurao sponzor natjecanja HT Eronet, uručila mu je predsjednica stručnog žirija i organizatorica foto natječaja Marija Matuško. Pobjednik foto natječaja Irman Hecimović obratio se prisutnima i zahvalio se organizatorima koji su omogućili ovakvo natjecanje svim ljubiteljima fotografije kao što je i on sam.

Drugo mjesto na foto natječaju osvojila je fotografija “Zalazak sunca” autora Edisa Memića, koji se nazočnima obratio video porukom, a nagrada Instax kamera biti će mu poslana na kućnu adresu.

Treće mjesto na foto natječaju osvojila je fotografija “Zalazak sunca” autora Petra Bačića, a nagradu u obliku nagrađene fotografije u velikom formatu uručio mu je načelnik općine Neum Dragan Jurković. Naš sugrađanin zahvalio se organizatorima koji su osmislili ovaj natječaj.

Donosimo vam listu top 20 fotografija po odabiru stručnog žirija:

1. Irman Hecimobić – MOONLIGHT

2. Edis Memić – Zalazak Sunca

3. Petar Bačić – Zalazak Sunca

4. Matea Franić – Trenutak divljenja

5. Martina Batinović – Skok

6. Lamija Fetić – Dozvolit ću moru da mi vrati uspomene koje nikad nisam imala

7. Dženita Aljić –  /

8. Martina Batinović – Ribari

9. Mihaela Bogoje – Calmness of the soul

10. Jagoda Matuško –  /

11. Martina Batinović – Zlatni sat

12. Selma Kucanović – DJL0099

13. Elma Kevilj – Nijansama lave do talasa plave

14. Karlo Bender – Čarolija zalaska

15. Faris Muslija – /

16. Faris Muslija – /

17.  Admir Ketanović – /

18. Admir Ketanović – /

19. Antonia Krmek – /

20. Valentina Matuško – Rascvetan Neum

Skip to content