+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Završena izgradnja kanalizacijskog kolektora fekalnih otpadnih voda na priobalnom području u Dalmatinskoj ulici 

I u ovoj godini nastavljaju se brojni infrastrukturni radovi na području općine Neum. Jedan od planiranih projekata za ovu godinu je svakako i izgradnja kanalizacijskog kolektora fekalnih otpadnih voda na priobalnom području u Dalmatinskoj ulici, koja je ovih dana završena.

Vrijednost projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora fekalnih otpadnih voda na na priobalnom području iznosila je 199.507,63 KM s PDV-om, a ukupna vrijednost radova, uključujući i troškove nadzora, iznosila je 205.182,13 KM s PDV-om.

Projekt izgradnje kanalizacijskog kolektora fekalnih otpadnih voda na priobalnom području u Dalmatinskoj ulici financirana je iz proračuna općine Neum u vrijednosti od 79.803.05 KM, dok je preostali dio sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH (https://fzofbih.org.ba/) u vrijednosti 119.704.58 KM. Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom suradnjom sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH, te se nadamo da ćemo i u budućnosti imati suradnju na zavidnom nivou.

JP Mareco je izvršilo priključenje većeg broja objekata, njih oko 85%, na novu kanalizacijsku mrežu u Dalmatinskoj ulici, a preostalih 15% objekata još nije spojeno jer vlasnici navedenih objekata nemaju stalno boravište na području općine Neum, ali se nadamo da će i oni uskoro bit spojeni na kanalizacijsku mrežu.

Skip to content