+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Završeno 26. Ekipno natjecanje Prve šahovske lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Danas je u hotelu Zenit u Neumu završeno 26. Ekipno natjecanje Prve šahovske lige Šahovskog saveza Herceg- Bosne pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.
Na natjecanju je sudjelovalo 11 klubova (ŠK „KISELJAK“ Kiseljak, ŠK „JAJCE“ Jajce, ŠK „ŠIROKI BRIJEG “ Široki Brijeg, ŠK „ČAPLJINA“ Čapljina, ŠK „BUSOVAČA“ Busovača, HŠK „TOMISLAV“ Tomislavgrad, ŠK „RAMA“ Prozor-Rama, ŠK “VITEZ 2013”, ŠK “NAPREDAK” Zenica, ŠK “ŽEPČE” Žepče i ŠK “VITEZ” Vitez), koji su odigrali 7 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju, uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog.

Natjecanje je završeno u 13:oo h, nakon čega je uslijedila dodjela priznanja, proglašenje pobjednika i na samom kraju svečano zatvaranje.

Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, pozdravio je nazočne goste, šahovske ekipe i igrače, svima je zaželio dobar uspjeh, a u svom govoru posebno je zahvalio gosp. Draganu Čoviću na Visokom pokroviteljstvu Prve šahovske lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne i višegodišnjoj potpori u radu Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Treće mjesto osvojila je ekipa ŠK “Široki Brijeg” Široki Brijeg.
Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠK “Napredak” Zenica.
Prvo mjesto osvojila je ekipa Šahovskog kluba “Vitez 2013” iz Viteza
.
Priznanja svim ekipama i pehar pobjednicima uručio je načelnik općine Neum i izaslanik Visokog pokrovitelja dr. Dragana Čovića, Dragan Jurković.

Pobjednik lige stječe pravo igranja Premijer lige Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.
Za pobjedničku ekipu su nastupili: IM Dušan Sekulić, FM Damir Bošnjak, Ismar Bratić, FM Rešad Tutić, FM Mile Bertović i Slavenko Glavan.

Na samom kraju natjecanje je svečano zatvorio g. Željko Bogut, te još jedan put zahvalio svim ekipama koje su sudjelovale, Općini Neum i hotelu Zenit kao domaćinima, naglasivši kako je ovo najidealniji ambijent za održavanje ovakvih šahovskih natjecanja. Bogut je posebno zahvalio načelniku Općine Neum Draganu Jurkoviću na dolasku i potpori Šahovskom savezu Herceg- Bosne. Pozvao je sve šahovske klubove koji nisu dio saveza da to postanu i da se aktiviraju.

Skip to content