+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

13. Večer Hrvatskog folklora- ´Oj kamenu rodni moj

21 kolovoza, 2021 u 20:00 - 22:00

Trinaestu godinu za redom u Neumu će se održati  večer Hrvatskog folklora, pod nazivom ´Oj kamenu rodni moj.

Ovo je događaj kojim se njeguje tradicija Hrvatskog i Hercegovačkog kraja i običaja.  Sve specifične osobine nekog naroda i kraja kao što su ljudska psiha, podneblje, prirodni fenomeni, govor, ritam, pjesme i plesovi skupljeni su u folklor koji samo čeka na umjetnikovu imaginaciju da ga on kroz svoju ličnost doživi i pretvori u umjetničko djelo.

Umjetnička djela folklora u Neumu već godinama imamo priliku vidjeti i čuti na svim bitnim događajima u našoj općini i šire. Oni vjerno njeguju i čuvaju tradiciju i običaje ovog kraja. Poznatim bećarcima, lindžom i drugim tadicionalnim plesovima vraćaju nas u davna vremena hrvatskog naroda i njihovih veselja.

I ovoj Smotri folklora u Neumu, 21. kolovoza 2021. godine, nazočit će broji gosti i prijatelji iz Bosne i Hercegovine ali i ostalih susjednih zemalja. Tako ćemo moći uživati u izvedbama: Mažoretkinja iz Neuma, HKUD Lindžo iz Neuma, Gradske glazbe iz Metkovića, HKUD Hutovo iz Hutova, HKC Bunjevačko kolo iz Subotice, ŽVS Ive Ivanić iz Grada, Ansambl Bojmija iz Gevgelije, HKD Napredak iz Knina, HKUD Sveti Ante Dretelj iz Čapljine, HKUD Hercegovac iz Širokog Brijega i humorista Ivan Delaš iz Splita.

Program započinje u 20.00 sati svečanim defileom svih izvođača rivom dr.Franje Tuđmana od hotela Sunce do hotela Zenit, gdje će se kao i prethodnih godina na plaži hotela Zenit održati nastupi kulturno-umjetničkih društava, s početkom u 20.30 sati.

Voditeljica programa bit će Višnja Spajić, a cjelokupni događaj je u organizaciji HKUD Lindžo iz Neuma, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Detalji

Datum:
21 kolovoza, 2021
Vrijeme:
20:00 - 22:00
Događaj Category:
Skip to content