+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Finale Natječaja za najbolju fotografiju Neumskog ljeta

28 kolovoza, 2021

U sklopu manifestacije Neumskog ljeta, u ovom se gradu po prvi puta održava natječaj za izbor najljepše fotografije. Čega? – Upravo neumskog ljeta.
Radi se o inicijativi pokrenutoj s ciljem popularizacije Neuma kao poželjne destinacije sa prizorima od kojih zastaje dah. Financijski, projekt je podržala Općina Neum kojoj ovakvi projekti služe na ponos.

Iz organizacijskog tima Natječaja pojašnjavaju kako pravo sudjelovanja imaju svi; profesionalni fotografi i fotografi amateri, zaljubljenici u fotografiju, turisti, domaći.. ukratko tko god poželi i smatra da je uhvatio onaj odlučujući trenutak.

Svaki autor može prijaviti maksimalno tri originalne fotografije bilo kakvog stila i obrade uz uvjet da su snimljene tekuće godine u Neumu. Fotografije također na sebi ne smiju imati nikakva obilježja prepoznatljivosti (potpis, žig i sl.) jer će biti diskvalificirane. Sudionici Natječaja fotografije s kojima žele aplicirati ne smiju objavljivati na društvenim mrežama kako bi se osigurala maksimalna anonimnost natjecatelja.

Također, veličina fotografije mora biti 300 dpi, maksimalne veličine 5 MB, minimalne dimenzije 16×20 cm, a format datoteke JPG, obavezno CMYK. Fotografije se ne smiju komprimitirati u zip, rar i slično.

Pristupnici na natječaj fotografiju imenuju onako kako žele da bude navedeno u katalogu i na izložbi.
Organizatori naglašavaju kako pridržavaju pravo reprodukcije fotografija u katalogu, tisku ili digitalnim online platformama, osim u slučaju izričite zabrane autora.

Naposljetku, žiri kroz čije će ruke fotografije prolaziti, a oko ocjenjivati, organizator je sabrao u ovim imenima:
Marija Matuško, mag. primarnog obrazovanja i organizatorica natječaja, Marko Papić, student energetike i digital content creator, Julijana Raič, mag. Likovnih umjetnosti u edukaciji, Davorin Bulić, profesionalni fotograf, Iva Marenić, grafička dizajnerica i Nikolina Lovrić, novinarka.

Peteročlani žiri će putem sustavnog bodovanja odabrati 20 najboljih fotografija od kojih će naposljetku odabrati tri finalista kojima će nagrade dodijeliti na dan izložbe.

Nagrade su primamljive; prvo mjesto osvaja smartphone SAMSUNG Galaxy S 21 kojeg je osigurao sponzor natjecanja HT Eronet, drugo mjesto osvaja Instax kameru, dok treće mjesto dobija nagrađenu fotografiju u velikom formatu.

Krajnji rok za elektronsku predaju digitalnih fotografija, poručuju iz organizacijskog odbora, je 20.8.2021. do 23:59h putem maila: neumskoljeto.natjecaj@gmail.com. Izbor i ocjenjivanje radova traje do 24.8., a obavijest o izboru radova biti će vidljiva na službenoj Facebook stranici ( Foto natječaj neumskog ljeta) i Instagram stranici (@foto.neumsko.ljeto)

Veliko finale Natječaja za najbolju fotografiju Neumskog ljeta biti će upriličeno, naravno ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, 28.kolovoza u ljetnom kinu Hotela Zenit u poslijepodnevnim satima. Izložbu će činiti 20 najboljih fotografija.

Za sve ostale informacije, organizatori poručuju, budite slobodni obratiti se putem službene FB stranice „Fotografije neumskog ljeta“, Instagram stranice @foto.neumsko.ljeto i službenog maila neumskoljeto.natjecaj@gmail.com.

Imate sve informacije, mobitel ili fotoaparat, posjetite Neum, „okinite“ koju dobru fotku i zabavite se!

Detalji

Datum:
28 kolovoza, 2021

Organizator

Općina Neum
Phone
+387 36 880 214
E-mail
nacelnik@neum.ba
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Neum
Kralja Tomislava 1
Neum, HNŽ 88390 Bosnia and Herzegovina
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content