+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
JAVNI POZIV- Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje; Ispostava Neum

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Ispostava Neum, objavila je Javni poziv u kojem stoji:

“Pozivaju se osiguranici s područja općine Neum rođeni 1957.,1958.,1959. godine koji nisu korisnici mirovina FZ MIO/PIO, a imaju mirovinski staž kod ovog Zavoda, te namjeravaju ostvariti pravo na mirovinu kada se steknu zakonski uvjeti za stjecanje navedenog prava, da izvrše provjeru svojih osobnih podatka o evidentiranom stažu i uplaćenim doprinosima.

Provjeru možete izvršiti u Ispostavi Zavoda , te preporučujemo da zatražite Uvjerenje o podacima registriranim u bazi matične evidencije ovog Zavoda i kod nadležne Porezne uprave.

Posebno naglašavamo, da veliki broj osiguranika nije riješio svoj prijeratni status osiguranja kada su bili vlasnici samostalnih radnji, a imali su i radnike od kojih neki sada imaju druga mjesta prebivališta, te isto trebaju riješiti svoj status.

Vlasnici samostalnih radnji ( prijeratni) kojima je nadležni općinski organ izdao rješenje o početku rada trebaju se obratiti istima kada kako bi dobili i rješenje o prestanku rada samostalne radnje.

Takoder, osiguranici kojí imaju navršen staž osiguranja u nekim drugim državama s kojima BiH ima sklopljen ugovor o socijalnom osiguranju, da podnesu Zahtjev za utvrđivanje staža iz države u kojoj im je staž evidentiran.”

 

 

Dokument možete pogledati i preuzeti ispod.

20211005111853

 

Skip to content