+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
NAČELNIK OPĆINE NEUM DRAGAN JURKOVIĆ S PREDSTAVNICIMA UDVDR HVO NEUM NA KOMEMORACIJI NA RADIMLJI KOD STOCA

Povodom 76. obljetnice spomena na Bleiburšku kalvariju i Križni put, 22. svibnja na Radimlji kod Stoca održala se prigodna komemoracija a potom i Sveta misa za sve poginule i nestale katoličke vjernike hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu i poraću i za sve sudionike Bleiburške tragedije.

Radimlja je poznata kao jedno od najvećih stradališta katoličkih vjernika hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu i poraću, gdje su nedužni civili dovođeni i bez ikakvog suđenja osuđivani i ubijani!

Komemoracija je započela polaganjem vijenaca i svijeća izaslanstava.

Načelnik Općine Neum Dragan Jurković počast žrtvama odao je zajedno s izaslanstvom Hrvatskog narodnog sabora, na čelu s dr. Draganom Čovićem.

Komemoraciji je nazočio i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, izaslanici predsjednika Vlade RH te predstavnici državnih i drugih institucija i braniteljskih udruga.

Počast svim poginulim i nestalim žrtvama Bleiburške kalvarije, polaganjem vijenca i svijeća odali su i predsjednica OV Neum Daniela Matić, predsjednik UDVDR HVO Vinko Sentić s članovima udruge, predsjednica Mladeži HDZ BiH Neum Marija Matuško s članovima odbora.

Euharistijsko slavlje predvodio je biskup u miru mons. Ratko Perić.

Skip to content