+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
OBAVIJEST O UPISU PRVAŠIĆA U ŠKOLSKU GODINU 2021/2022 U OSNOVNU ŠKOLU KARDINALA STEPINCA NEUM

Dana 8. travnja (četvrtak) 2021. godine s početkom u 8 sati u prostorijama Osnovne škole Kardinala Stepinca u Neumu održat će se utvrđivanje psiho-fizičkog stanja djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole. U prvi (I) razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. ožujka tekuće godine navrše pet i pol (5,5) godine života.

Pregled djece vršit će Povjerenstvo u sastavu:

  1. Liječnik
  2. Pedagog – psiholog
  3. Učitelj razredne nastave

Pregledu je obvezna nazočnost roditelja ili staratelja koji je dužan donijeti rodni list i potvrdu o prebivalištu ili boravištu djeteta.

Napomena: Roditelji ili staratelji djece mlađe od navedenih obveznika mogu podnijeti zahtjev nadležnom općinskom tijelu uprave za upis kako bi Povjerenstvo za ocjenu psihofizičke sposobnosti donijelo procjenu opravdanosti zahtjeva. Isto povjerenstvo vrši i procjenu opravdanosti odgode početka obveznog školovanja, ako roditelj ili staratelj misli da je to u najboljem interesu djeteta, a to potkrepljuju pribavljenom stručnom dokumentacijom medicinske ustanove.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera molimo roditelje koje će svoje dijete dovesti na upis da se pridržavaju sljedećeg rasporeda dolaska u školu:

  • od 8 – 9 sati – prezimena A – DŽ
  • od 9 – 10 sati – prezimena Đ – K
  • od 10 – 11 sati – prezimena L – R
  • od 11 sati – prezimena S – Ž

http://os-neum.info/

Skip to content