+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
OBILJEŽEN POČETAK 29. OBLJETNICE LIPANJSKIH ZORA

Ispred Spomen obilježja u Počitelju upriličen je središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima kojim se obilježava 29. obljetnica od briljantne vojno-oslobodilačke akcije hrvatskih snaga u kojoj je oslobođena lijeva obala rijeke Neretve od Mostara preko Čapljine do Stoca.

Kod spomen obilježja vijence su položili predstavnici Grada Čapljine, predstavnici HNS-a predvođenim predsjednikom Vlade HNŽ Nevenkom Hercegom i predstavnici Oružanih snaga BiH.
Paljenjem svijeća počast su odali i načelnik općine Neum Dragan Jurković i predstavnici Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Neum.

Samom oslobodilačkom operacijom HVO-a u Hercegovini stvoreni su preduvjeti za daljnja djelovanja hrvatske vojske do konačnog deblokiranja Dubrovnika i dubrovačkog primorja i u konačnici oslobađanja ukupnog teritorija juga RH koji je bio pod okupacijom više od godinu dana.

Gradonačelnik grada Čapljine pozvao i danas na jedinstvo kakvo su branitelji pokazali prije 29 godina kada su stali u obranu naših krajeva.

Skip to content