+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Osnivanje udruge hotelijera općine Neum

U ponedjeljak 19.04.2021. u Neumu je u prostorijama Grand Hotela Neum održana osnivačka skupština ”Udruge hotelijera Općine Neum”. Na sastanku su prisustvovali predstavnici 16 od 18 registriranih hotela na području Općine Neum te su donijeli Odluku o osnivanju Udruge u kojoj su navedeni glavni ciljevi i aktivnosti:

– Promocija hotelijerstva i turizma uopće općine Neum;

– Suradnja s drugim sličnim Udrugama sa područja HNŽ, Federacije BIH, BIH i inozemstva;

– Posjete turističkim sajmovima i drugim sličnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu i zajednički nastup članova Udruge na istima;

– organiziranje i drugih aktivnosti koje pridonose razvoju hotelijerstva i turizma općine Neum.

Izabran je Upravni odbor udruge kojeg čine Ivan Lakić, Branimir Butigan, Darijo Maslać, Tomislav Lovrić, Davor Krešić, Slaven Konjevod i Teo Čuljak.  Za predsjednika Upravnog odbora, a ujedno i predsjednika udruge imenovan je Branimir Butigan, a na mjesto tajnika Darijo Maslać.

Skupštini je nazočio i načelnik Općine Neum gosp. Dragan Jurković te se obratio svim članovima i pohvalio inicijativu za osnivanje Udruge te je naglasio da će hotelijeri u Općini Neum uvijek imati partnera i pruženu ruku suradnje. Također se s par riječi obratio i direktor Turističke zajednice HNŽ, gosp. Andrija Krešić, koji je izvjestio o trenutnom stanju u Turističkoj zajednici i također pohvalio aktivnosti na osnivanju Udruge. Na skupštini se analizirala i trenutna situacija na području općine kao i aktivnosti koje slijede za pripremu turističke sezone 2021. Otvorile se teme punktova za testiranje, presvlačenje šetnice novim asfaltom na potezu od Hotela Sunce do Hotela Zenit, kao i mnoge druge tekuće teme. Ukoliko epidemiolške mjere budu dopustile, u 5.mjesecu bi se organizirano išlo u Turističke organizacije Novog Sada i Beograda sa ciljem prezentacije Neuma kao destinacije za odmor.

Upravni odbor će u što skorijem roku donijeti plan rada i aktivnosti te vjeruje da će svojim iskustvom i stručnošću moći doprinijeti i pomoći podizanju kvalitete hotelske usluge u turizimu na području općine Neum.

 

Skip to content