+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Neum

Poštovane/i,

obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Općine Neum  poziva javnost da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te da se suzdrže od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti COVID – 19.

U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novo zaraženih osoba s područja općine Neum kao i u ostatku Bosne i Hercegovine, što već dovodi do preopterećenja zdravstvenog sustava i zdravstvenih ustanova.

Stožer civilne zaštite Općine Neum stoga naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te poštivanje okupljanja dozvoljenog broja ljudi, 30 u zatvorenom prostoru i 100 ljudi na otvorenom.

Ukoliko osjetite bilo kakve simptome potrebno se javiti liječniku u Dom zdravlja Neum koji će vas uputiti u daljnje postupanje i testiranje.

Ukoliko radite brzi antigenski test I njegov rezultat bude pozitivan, također je potrebno javiti se liječniku i svakako se izolirati kako ne bi ugrožavali zdravlje drugih.

Poseban apel upućujemo onima koji imaju propisanu izolaciju i samoizolaciju da se iste pridržavaju!

Pridržavanje svih donešenih mjera od iznimne je važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo pridonijeti smanjenju širenja zaraze.

Budimo savjesni i odgovorni, čuvajmo zdravlje jedni drugih!

 

Zapovjednik stožera Civilne zaštite Neum

Dragan Jurković, dipl. ing. agr. v.r.

Skip to content